evden eve nakliyat
DOLAR 34,2655 -0.01%
EURO 37,1296 0.11%
ALTIN 3.027,150,00
BITCOIN 2308985-0,65%
Bursa
17°

AZ BULUTLU

05:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ey Türk Milleti bu ülkenin askeri yollara düştü haberiniz var mı ?

Ey Türk Milleti bu ülkenin askeri yollara düştü haberiniz var mı ?

ABONE OL
1 Ekim 2024 21:20
Ey Türk Milleti bu ülkenin askeri yollara düştü haberiniz var mı ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Ben evimde keyifle oturup bu satırları yazarken; sizler evinizde,iş yerinizde,otobüste,okulda rahat rahat bu yazıyı okurken acaba kaç asker tüfek tutarak bize bu rahatlığı sağlıyor ?

Rahatlığımızı ve huzurumuzu kolluk kuvvetlerine borçlu olduğumuzu unutuyoruz. Onları sadece şehit olduklarında önemsiyoruz. Ana haber bültenlerinde bir dakika yer verip bir daha hatırlamıyoruz.

Bu ülkenin askeri sahipsiz!
Sesini duyan yok! Senelerdir sorunlarını çözecek bir makam arayan ve geçinemediğini söyleyen emekli askerlerimizi duyan yok. İşte onlar da son çare kendilerini yollara vurdular.

Ey Türk Milleti bu ülkenin askeri yollara düştü haberiniz var mı ?

Emekli astsubaylar Niğde’den başladılar. Ankara’ya kadar yürüme kararı aldılar. Haberiniz var mı ?

Bizim askerimiz bu kadar mı değersiz ? Neden yaşam standartları yükselsin, hakları verilsin diye yollara düşmek zorunda kalıyorlar ? Hepimiz şapkamızı önümüze koyup bu sorulara cevap arayalım.

Astsubaylarımız,29 Eylül’de Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in anıt mezarının önünde bir basın açıklaması yaparak yürüyüşe başladılar.Yaklaşık 400 kilometre yürüyecekler. Ekim ayına girdiğimizi ve hava sıcaklığının her gün biraz daha düşeceğini göz önüne alırsak zorlu bir yolculuk olacak.

Astsubaylarımız 17 Ekim 2024’te Ankara’da olmayı planlıyor. Ankara’da Ulus Heykeli önünde basın açıklaması yaparak eylemlerini sonlandıracaklar.

Bu eylemle emekli astsubaylar, sorunlarını bilen ve onları destekleyen bir kamuoyu yaratıp yetkililerin,özellikle hükümetin ve muhalefetin dikkatini çekmek istiyor .

Ordunun belkemiği olan,savaşta ve barışta en ön safta yer alan,şehit olduklarında sadece 1 dakika ana haber bültenlerinde yer bulan astsubaylar, özlük haklarının iyileştirilmesini istiyor.

Astsubaylar, emeklilikte az maaş almaları, başka işlerde çalışmak zorunda kalmaları nedeniyle,emeklilik şartlarında ve maaşlarında iyileştirme bekliyor.

Yürüyüşün başlangıç noktasında Emekli Astsubaylar adına basın açıklaması yapan Emekli Astsubay Levent Ulucan,Ömer Halisdemir’in kahramanlığı ve astsubaylık mesleğinin kutsallığını vurguladı.Astsubayların yıllardır hak mücadelesi içinde olduğunu ve karşılaştıkları zorlukları dile getirdi.

Ulucan: “ Milli Savunma Bakanları ve devletin tepe noktaları tarafından yıllardır verilen sözler unutuldu.Biz bu sözlerin takipçisi olacağız.” dedi.

400 Kilometrelik zorlu yürüyüşün Kahramanı Emekli Astsubay Cafer Demir,Şehit Ömer Halisdemir Anıtı önünden şu açıklamaları yaptı :
“Ey Aziz Şehidim!
Kemiklerin sızlıyor biliyorum.Senden aldığım feyz ve ilham ile tüm astsubaylar adına onurumuz için yürüyeceğim.”

Türk Milleti! Bizim askerimize vefa borcumuz var. Onların bizlerde çok hakkı var.

Şu sorulara cevap verin lütfen. Bu ülkede yaşayan herkes cevap versin.

Yaralandınız mı ?
Uzuv kaybettiniz mı ?
Şehit oldunuz mu ?
Kaç İl değiştirdiniz?
Evinizi kaç kez farklı illere taşıdınız?
Çocuklarınız kaç farklı ilde eğitim gördü ?
Kaç kez düğüne, doğuma, ölüme katılamadınız?

Bu ülkenin astsubayı bu saydıklarıma “defalarca” cevabını verdi.

Onların bu ülke için yaptığı fedakarlıklardan sonra bizim onlar için yapacağımız tek bir şey var.Haklarını ve hukuklarını korumak.
Nasıl mı ?
Şimdi okuduğunuz bu yazıyı etrafınızdaki herkesle paylaşarak bu yürüyüşten haberdar olmayanlara duyurabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP