evden eve nakliyat
DOLAR 34,2408 0.05%
EURO 37,0400 0.03%
ALTIN 3.012,430,69
BITCOIN 2295055-0,06%
Bursa
14°

AÇIK

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Nitelikli Eleman Bulamama Sorunu: Çözüm Yarın ki Toplantıda mı?

Nitelikli Eleman Bulamama Sorunu: Çözüm Yarın ki Toplantıda mı?

ABONE OL
23 Eylül 2024 00:21
Nitelikli Eleman Bulamama Sorunu: Çözüm Yarın ki Toplantıda mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazeteciler olarak, ülkemiz adına doğruları dile getirip tecrübelerimizden faydalanarak bazı önerilerde bulunmak, bizim görevimizdir. Bu bağlamda, kısa bir süre sonra gerçekleşmesini beklediğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı toplantısına dikkat çekmek istiyorum. Bu toplantı, özellikle kanayan yaramız olan nitelikli eleman bulamama sorununa çözüm getirme noktasında büyük önem taşımaktadır.

Türkiye, genç nüfus oranı bakımından Avrupa’nın en önde gelen ülkelerinden biri olmasına rağmen, sanayide usta, fabrikalarda işçi bulmak gittikçe zorlaşıyor. Daha da kötüsü, evlerde yapılacak küçük tamir işleri için bile yetişmiş eleman bulmak neredeyse imkânsız hale geliyor. Eğer mevcut şartlar bu şekilde devam ederse, gelecekte bu durum daha da büyük sorunlara yol açacak.

Yarınki toplantının bu sebeple hayati bir önem taşıdığına inanıyorum.

Staj ve Çıraklık Sigortası: Gelecek İçin Bir Eşik

Bu bağlamda, 1986 yılında çıkarılan 3308 sayılı kanun ile özlük haklarında büyük bir travma yaşayan stajyer ve çırakların sigorta başlangıcı meselesi çözülmelidir. Staj ve çıraklık sigortası başlangıcının, SGK başlangıcı olarak kabul edilmesi, yeni nesillerin bu alanlara yönelmesinde bir dönüm noktası olacaktır.

Bugün, sosyal medyada ve toplumun her kesiminde gündemde olan bu sorun çözülmeden, gençlerimizi sanayiye ve fabrikalara stajyer ya da çırak olarak yönlendirebilmek mümkün değildir.

Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na Çağrı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, bu toplantıda üzerinize düşen büyük sorumluluğu yerine getirerek, bu sorunu gündeme taşımalısınız. Bakanlarımıza bu vahim durumu en doğru şekilde anlatıp çözüm noktasında etkin rol oynamalısınız. Çünkü ülkemizde nitelikli eleman bulamama sorununun en iyi farkında olanlardan biri sizsiniz.

Geleceğe Güvenle Bakmak İçin Sorun Çözülmeli

Geç olmadan, stajyer ve çırakların sorunları çözülmeli ve geleceğimize güvenle bakabilmeliyiz. Nitelikli eleman yetiştirmek, sadece bugünü değil yarını da garanti altına alacaktır. Aksi halde, sanayi ve hizmet sektörlerinde yaşanacak eleman açığı, ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasını olumsuz etkileyebilir.

Unutmayalım ki; Bu vatan bizim, bu millet bizim. Dolayısıyla, stajyer de, çırak da bizim.

Ne olacak bu gençlerin hali, demek yerine harekete geçmek zorundayız. Toplantıdan çıkacak olumlu sonuçlar, hem gençlerimizin geleceği hem de ülkemizin kalkınması için bir umut ışığı olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP