DOLAR 32,2028 -0.01%
EURO 34,9927 -0.06%
ALTIN 2.504,290,16
BITCOIN 2154185-0,12%
Bursa
23°

HAFİF YAĞMUR

17:02

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Bozbey’in Rant Oyunları! Nilüfer Nasıl Betona Gömüldü!

Bozbey’in Rant Oyunları! Nilüfer Nasıl Betona Gömüldü!

ABONE OL
24 Mart 2024 01:57
Bozbey’in Rant Oyunları! Nilüfer Nasıl Betona Gömüldü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa’da rantın merkezi durumuna gelen Nilüfer’de CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’in altına imza atarak yeşil alana çıkardığı parseller üzerine “Rezidans AVM” dikildi! Tartışmaların odağındaki Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı iken; İhsaniye ve Beşevler mahallesindeki 5 parçadan oluşan ve tamamı 5586 metrekarelik alanının tamamını her iki mahallede inşası devam eden ve kat artışı isteyen müteahhitlere satın aldırarak belediye envanterine şartsız bağış yaptırarak “Yeşil Alan” olarak geçirtti ve inşaatlara 3 kat ilave yapılmasını 2009 haziran ayında belediye encümen kararıyla resmileştirdi.

5 yıl sonra 2014 yılında bu 5 ayrı arsadan 2’sine NİLVAK adına sosyal tesis yapılmak üzerine iki katlı ayrı ayrı 860 metrekare ve bin 280 metrekare olmak üzere iki adet yapının yükseldiği görüldü. 2015 yılının ağustos ayında ise inşaatları biten iki yapının NİLVAK OKULLARI adında belediyeden cüzzi bir rakamla 25 yıllığına kiralandı. O dönemde Nilüfer Belediye Başkanlığı halen Mustafa Bozbey’di. İki okulun inşası işini o dönemde Işıktepe mahallesinde artık bin 260 metrekarelik bir ada park alanına dönüştürerek yapıldı. Aynı parsel 2020 yılında imara açılarak üstünde taban alanı 680 metrekare olan üstünde 7 kat yapılan üçgen şeklindeki mimarisi ile Bursa’da çok çabuk fark edilebilen bir bina inşa edildi. Bu alanın imara açılması için büyük bir çaba harcayan Mustafa Bozbey’in 2 milyon 400 bin lira aldığı iddia ediliyor.

4 dönem 20 yıl Nilüfer Belediyesi’ni yöneten Mustafa Bozbey’in rant oyunlarıyla şahsi servetini 3 milyar liralara getirdiği iddia edilirken akıllardaki Bu binalara imar iznini veren kim ? Nilüferi çıkmaz ve daracık sokaklarla boğanlar kim ? Nilüferdeki yeşil, park alanlarına neler oluyor ? soruları cevaplarını arıyor. 2018 de kendisine yönelik eleştirileri sanki 20 yıldır Nilüfer’i AK Parti yönetiyormuş gibi Mustafa Bozbey, “Yıllarca kentsel dönüşümün olma ihtimalinin çok zayıf olduğunu, kaos çıkacağını, sıkıntı yaratacağını ve nasıl olmasını gerektiğini anlattım. Kümese de kentsel dönüşüm verildi, fabrikaya da verildi. Vatandaş arsanın içine kulübe yapmış, buraya kentsel dönüşüm yapıldı. Kentsel dönüşümün amacı; yaşanan bir sitede gerçekten deprem yönetmeliğine uymuyorsa buranın yıkılıp yeniden yapılmasıdır. Ama bunu da hiç kusura bakmasın orada oturanlar, cebinden bir miktar harcamalı. Böyle bir durumda kentin kirleneceğini her defasında ifade ettim. Nitekim geldiğimiz nokta bu” ifadelerini kullanmıştı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP