DOLAR 32,3860 -0.32%
EURO 34,8234 -0.03%
ALTIN 2.413,51-0,37
BITCOIN 1864060-3,67%
Bursa
12°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Babaeski’de lisede deprem tatbikatı

Babaeski’de lisede deprem tatbikatı

ABONE OL
2 Mart 2024 12:31
Babaeski’de lisede deprem tatbikatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde öğrencilerde deprem bilincini geliştirerek, deprem sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nasıl davranmaları konusunda bilgilendirmek amacıyla deprem anı ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

1 – 7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Şehit Turgay Süzgen Anadolu İmam Hatip Lisesi fen ve sosyal bilimler okulunda, deprem anı ve tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikata okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tatbikatta ders anında meydana gelen depremde öğrenciler ve öğretmenler önce siren sesiyle uyarıldı. Ardından çök-kapan-tutun yöntemiyle kendilerine güvenli bir bölge oluşturarak sarsıntının geçmesini beklediler. Sarsıntının geçmesi sonrası, öğrenciler öğretmenlerin gözetiminde kendilerine gösterildiği şekilde okulu terk ederek, toplanma alanında bir araya geldi.

Okul tahliye edildikten sonra öğretmenler yoklama alıp, binada kalan olup olmadığını kontrol edilerek tatbikat sonlandırıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.