evden eve nakliyat
DOLAR 34,2407 0.05%
EURO 37,0126 -0.03%
ALTIN 3.021,500,99
BITCOIN 23045400,21%
Bursa
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Burcu Saygilier: “siyasette eşit temsil şart!” dedi

Burcu Saygilier: “siyasette eşit temsil şart!” dedi

ABONE OL
22 Ekim 2024 14:21
Burcu Saygilier: “siyasette eşit temsil şart!” dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Burcu Saygılıer, Adalet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı olarak yaptığı açıklamada, kadınların siyasette eşit temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Saygılıer, Türkiye’nin her yerindeki kadınları siyasete katılmaları için teşvik ettiğini belirterek, kadınların siyasette ve karar alma süreçlerinde yer almalarının bir demokrasi meselesi olduğunu ifade etti.

Kadınların karar verici pozisyonlarda yer almasının toplumsal cinsiyet eşitliğine, ayrımcılığın sona ermesine ve şiddetin önlenmesine katkı sağlayacağını söyledi. Ayrıca, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine dayanan kadın-erkek eşitliğinin yaşama geçirilmesini ve kadın temsiliyetinin artması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etti.

Saygılıer, kadınlar siyasette yeterince temsil edilene kadar olumlu ayrımcılık uygulanması gerektiğini ve toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.