evden eve nakliyat
DOLAR 34,2589 0.09%
EURO 37,0105 -0.05%
ALTIN 3.024,481,09
BITCOIN 2310894-0,25%
Bursa
17°

AZ BULUTLU

05:52

İMSAK'A KALAN SÜRE

Genel Başkan Yazgan’dan Dünya Kız Çocukları Günü mesajı

Genel Başkan Yazgan’dan Dünya Kız Çocukları Günü mesajı

ABONE OL
12 Ekim 2024 00:52
Genel Başkan Yazgan’dan Dünya Kız Çocukları Günü mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadın Partisi Genel Başkanı Benal Yazgan, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde toplumun geleceği olan kız çocuklarını desteklemenin geleceği aydınlatmak olduğunu vurguladı

Kadın Partisi Genel Başkanı Benal Yazgan’ın açıklaması şöyle: “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 11 Ekim gününü, Türkiye, Kanada ve Peru’nun girişimleri ile kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla ‘Dünya Kız Çocukları Günü’ olarak ilan etti.

KIZ ÇOCUKLARI MÜCADELE ETMEK ZORUNDA BIRAKILIYORLAR
Bugünün kutlanması için öncülük eden ülkemiz, politik istekler doğrultusunda kendi çocuklarını koruyamaz bir duruma düşmüştür maalesef. Kız çocukları yaşam yolculuklarının ilk günlerinden itibaren toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılık, eğitim hakkına erişimde zorluklar, ev içi hizmet yükü, şiddet gibi pek çok güçlükle mücadele etmek zorunda bırakılıyorlar. Bu durumların düzeltilmesi ancak iktidarların istekli, inançlı politikaları ile sağlanabilir.

KIZ ÇOCUKLARI SOSYAL HAYATTAN KOPARILDI
Mevcut iktidar da dini bir devlet kurma ideolojilerini hayata geçirmeye eğitim sistemini yozlaştırarak başlamış, ilköğretime 4+4+4 sistemini getirerek ilk olarak, ülkenin birçok bölgesinde yoksulluk veya kız çocuğuna bakış açıları nedeniyle eğitimlerine devam etmelerinin önü kesmiştir. Böylece bilerek ve isteyerek, kız çocuklarını sosyal hayattan kopartıp, evde aileye yardım etmeye veya erken yaşta kendinden yaşça büyük birileri ile evlendirerek onları küçük birer anne yapmanın yollarını açmıştır.

ONLARI DESTEKLEMEK ÜLKENİN GELECEĞİNİ AYDINLATMAKTIR
Bir yandan oyuncak bebekleri ile oynarken birden kucaklarında gerçek bebeklerini bulan kız çocuklarının gençlikleri ve gelecekleri ellerinden alınırken, diğer yandan da ülke olarak onların yaratacağı potansiyel, iş gücü ve aydınlık yarınlardan mahrem bırakılmaktayız. Halbuki kız çocukları toplumun geleceğidir. Onları desteklemek ülkenin geleceğini aydınlatmaktır.

DÜNYA ‘KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ’ KUTLU OLSUN
Kadın Partisi olarak, kız çocuklarının eğitime erişmelerini ve potansiyellerini ortaya çıkarmalarını öncelikli hedeflerimiz arasında görüyoruz. Biz biliyoruz ki, kız çocukları toplumun geleceğidir ve onları desteklemek geleceği aydınlatmaktır. Bu 11 Ekim’de ve her gün, kız çocuklarının güçlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz. 11 Ekim Dünya ‘Kız Çocukları Günü’ kutlu olsun.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP