TR Düşünce Kulübü Geleneksel Simit & Çay Programına davetlilere sunum yapan Prof. Dr. Abdullah Işıklar yapmış olduğu açıklamalarla damga vurdu.
Bursa Konyalılar Derneği Başkanı Musa Bozkurt ve yardımcıları Recep Terzioğlu, Halim Tarıkurt, Fatih Kızıler ve dernek üyelerinin ilgi gösterdiği seminerde Işıklar; “Topluluk psikolojisi, bireylerin toplumla nasıl ilişki kurdukları ile ilgili bir uzmanlık alanıdır.
İnsanların topluluklarına nasıl daha aktif katkıda bulunabileceğini hiç merak ettiniz mi? Ya da toplumsal sorunların bireylerin sağlığını ve sağlıklı yaşamını nasıl etkileyebileceğini hiç düşündünüz mü? Bunlar toplum psikolojisi alanında, görülmesi gereken iki önemli konudur. Topluluk psikolojisinin odak noktası hem uygulamalı hem de teorik olabilir ancak çoğu zaman her ikisinin bir karışımıdır. Bazı toplum psikologları teorik konularda araştırma yaparken, bazıları bu bilgileri alıp sorunları tanımlamak ve topluluklar içinde çözümler geliştirmek için kullanırlar.
Toplum psikologlarının üzerinde çalıştığı konular şunlardır:
Yetkilendirme
Çeşitlilik
Sivil katılım
Bir topluluk duygusu oluşturmak
Sorun önleme
Sağlık konusunda katkılar
Bireysel sağlıklı yaşam
Toplum psikologları, toplumsal bir yapı içinde olumlu toplumsal değişim yaratmaya çalışırlar. Bunu birinci ya da ikinci dereceden değişimler ile sağlamaya çalışırlar.
Birinci dereceden değişim: Bir toplumsal sorunu önlemek veya düzeltmek için bireylerdeki değişiklikleri teşvik etmeyi içerir.
İkinci dereceden değişim: Bireylerin çevrelerine daha iyi uyum sağlamaları için onları etkileyen ve sorunlara sebep olan sosyal sistemlerin değiştirilmesini içerir.” ifadelerini kullandı. Katılımcılara verilen plaketle sona eren sempozyum Konyalıların takdirini topladı.
SİYASET
03 Ocak 2025GÜNDEM
03 Ocak 2025MAGAZİN
03 Ocak 2025ASAYİŞ
03 Ocak 2025ASAYİŞ
03 Ocak 2025SPOR
03 Ocak 2025SPOR
03 Ocak 2025