evden eve nakliyat
DOLAR 34,2577 0.09%
EURO 37,0290 -0.02%
ALTIN 3.023,851,07
BITCOIN 2312447-0,24%
Bursa
17°

AZ BULUTLU

05:52

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gemlik Körfezi İçin Ortak Tepki: “Bu Projeyi Kabul Etmiyoruz!”

Gemlik Körfezi İçin Ortak Tepki: “Bu Projeyi Kabul Etmiyoruz!”

ABONE OL
25 Eylül 2024 15:32
Gemlik Körfezi İçin Ortak Tepki: “Bu Projeyi Kabul Etmiyoruz!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa Kent Konseyi, Gemlik Kent Konseyi ve DOĞADER, Gemlik Körfezi’nde planlanan Derin Deniz Deşarjı ve kapasite artışı projelerine karşı seslerini yükseltmeye devam ediyor. Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında, projeye karşı toplanan imzalar teslim edilirken, bölge halkının ve çevre savunucularının tepkileri güçlü bir şekilde dile getirildi.

“Gemlik Halkının Vicdanı Burada”

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Sedat Akkuş, projeye karşı toplanan 5 bin imzayı teslim etmek üzere orada olduklarını belirterek, “Gemlik halkının irade ve vicdanını temsil eden bu imzaları devletimize teslim etmek için buradayız. 2020 yılından bu yana MKS firmasının Gemlik Körfezi’nde yapmak istediklerini özetlemek gerekirse; günlük 5300 metreküp suyu çekip 25 dereceye kadar ısıtarak körfeze geri bırakacaklardı. Bu miktar, 200 konutun bir günde kullandığı suya denk geliyor. Bu durum, daha önce yaşadığımız müsilaj felaketini yeniden tetikleyebilir. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum da suyun ısınması, kirlenmesi ve buharlaşmasının müsilajın ana sebepleri olduğunu söylemişti. Şu an karşı karşıya olduğumuz proje ise bu sorunların tümünü daha da kötüleştirecek. MKS’nin kapasite artış talebi ile üretimini 12 bin tondan 50 bin tona çıkarmak istemesi, Gemlik’in havasına, suyuna ve toprağına kalıcı zararlar verecek” ifadelerini kullandı.

“Bursa’nın Vicdanı Gemlik Körfezi’nin Yanında”

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, bölgenin önemine vurgu yaparak, “Gemlik Körfezi, Bursa’da yaşayanlar için çok değerli bir alan. Böyle bir körfezin sermaye gruplarının kazancı uğruna gözden çıkarılmasına izin vermemeliyiz” dedi. Pala, doğanın sermaye hırsı için feda edilemeyeceğini belirtti.

“Birlikte Mücadele Ediyoruz”

Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy ise tüm kent konseylerinin bu mücadelede birlikte hareket ettiğini ifade ederek, “Bursa Kent Konseyi, Gemlik Kent Konseyi ve çevre meclisleri olarak yanınızdayız. Kadın meclisleri yanınızda. Çok güzel bir iş birliği içindeyiz ve Bursa’nın gerçek temsilcileri burada. Gemlik, Marmara ve Bursa bizimdir ve onları korumak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Tüm bu açıklamalar, bölge halkı ve çevre savunucularının, Gemlik Körfezi’nde planlanan projeye karşı duruşlarını net bir şekilde ortaya koydu. Marmara Denizi’ni ve çevresini koruma mücadelesi, güçlü bir dayanışma ile sürdürülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP