evden eve nakliyat
DOLAR 34,0953 0.18%
EURO 38,0923 0%
ALTIN 2.833,590,17
BITCOIN 21484384,46%
Bursa
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çelik: “Zeytinyağı Üretici Zor Durumda!”

Çelik: “Zeytinyağı Üretici Zor Durumda!”

ABONE OL
20 Ağustos 2024 12:23
Çelik: “Zeytinyağı Üretici Zor Durumda!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adil Türkiye Partisi Muğla İl Başkanı Volkan Çelik, zeytinyağı fiyatlarını dengelemek amacıyla getirilen ihracat yasağının raflardaki fiyatları düşürmediğini, ancak üreticileri ciddi şekilde zor durumda bıraktığını vurguladı. Çelik, yanlış uygulanan bu politikanın hem üreticiyi hem de tüketiciyi mağdur ettiğini belirtti.

ÜRETİCİLER ZOR DURUMDA, YASAĞIN FAYDASI OLMADI

Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İktidar, kendi yarattığı enflasyonist ortamda zeytinyağı fiyatlarını dengelemek için ihracat yasağına sarıldı. Ancak bu yasağa rağmen raflardaki yağ fiyatlarında hiçbir düşüş olmadı. Üreticilerimiz ise dış pazardaki müşterilerini kaybetti. Yanlış uygulanan politikalar nedeniyle hem üreticiler hem de yurttaşlar mağdur edildi.”

ZOR DURUMDAKİ ÜRETİCİLERE BİR DARBE DAHA

Volkan Çelik, ihracat engeli kalkmazsa, önümüzdeki ay zeytinyağı sezonunda üreticilerin daha büyük sıkıntılarla karşılaşacağını belirtti. “Bu sene zeytin sezonunun verimli geçeceği öngörülüyor. Ancak ihracat yasağı sürdürülürse, üreticilerimiz stokla sezona girecek ve fiyatlar üreticiler için oldukça düşecek. Geçmişte yapılan kısıtlamalardan sonra ihracatımızda yüzde 70 azalma yaşandı ve üreticiler dış pazardaki müşterilerini kaybetmeye başladı. 9-10 avroya satılabilecek zeytinyağı, stokta kaldı,” dedi.

İKTİDARI UYARIYORUZ: YANLIŞ POLİTİKALAR ÜRETİCİYİ YOK EDİYOR

Çelik, iktidarın iç piyasadaki fiyatları baskılamak adına aldığı ihracat yasağı kararının büyük bir hata olduğunu belirterek, “Bu yasağın devam etmesi, önümüzdeki aylarda zeytinyağında da aynı senaryonun yaşanmasına neden olacak. İktidar, domatesteki uyarılarımızı dikkate almadı. Şimdi zeytinyağında aynı hatayı yapıyorlar. Bu yanlış adımlar, üreticimizin sırtına yeni bir yük olarak dönüyor. Üreticilerimizi elinde stokla sezona girmeye mecbur bırakmayın. Yoksa bu girdi ve toplama maliyetleriyle zeytin de dalında kalacak,” şeklinde konuştu.

“İHRACAT YASAĞINI HEMEN KALDIRIN!”

Volkan Çelik, iktidara acil çağrıda bulunarak, “Yasağı hemen kaldırın ve üreticilerimizin ihracat yapmasına izin verin. Aksi takdirde, bu yıl verimli geçeceği öngörülen zeytin sezonu, üreticiler için felaketle sonuçlanabilir,” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP