evden eve nakliyat
DOLAR 34,2280 0.03%
EURO 37,0152 -0.02%
ALTIN 3.022,911,04
BITCOIN 23100890,54%
Bursa
14°

AÇIK

05:52

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bursa’da Aslan Farkı…

Bursa’da Aslan Farkı…

ABONE OL
22 Ekim 2024 17:55
Bursa’da Aslan Farkı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2023’te düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Millet İttifakı’nın aday tercihine eleştiride bulunup İYİ Parti’den istifa eden ve bir süredir parti kuracağı konuşulan Yavuz Ağıralioğlu, verdiği mülakatta, 29 Ekim’de partisinin tanıtım toplantısını düzenleyeceğini açıkladı. Ağıralioğlu, İYİ Parti’de sözcülük, grup başkanvekilliği ve genel başkan yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuş, 2023 yılında, İYİ Parti’nin de yer aldığı Millet İttifakı’nın CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Cumhurbaşkanı adayı” göstermesine tepki olarak partisinden istifa etmişti. 22 Mart’ta, TBMM’de gazetecilere açıklama yapan Ağıralioğlu, “Kemal Bey’in adaylığını dayatmasına itiraz ediyorum. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, güçlendirilmiş Kemal Kılıçdaroğlu modeline dönüştü” ifadelerini kullanmıştı.

Yavuz Ağıralioğlu’nun Bursa’daki kurmayı İl Koordinatörü Fikret Aslan, bugüne kadar 1152 kişinin yeni parti içinde görev almayı istediğini ve CV’sini verdiğini beyan etti. 29 Ekim’deki açılış öncesi hazırlıkların sürdüğünü belirten Fikret Aslan yıllarca Alperen Ocakları bünyesinde görev yaptı. Deneyimli iş insanı Fikret Aslan bugüne kadar sakin yaşamıyla Bursa kamuoyunun önüne çıkmadı. İdealist, ama marjinal olmayan, öngörüsü olan, ama önyargısı olmayan bir il teşkilatı kurmayı hedefleyen Fikret Aslan’ın “Kurucu İl Başkanı” olması da beklentiler arasında. Yavuz Ağıralioğlu’nun siyaseti ve sahayı titretecek ayak seslerinin şiddetinin hissedildiği bugünlerde partinin hedefi kalbiyle dili arasında mesafe olmayan, iktidar olmayı kafalarına koymuş merkez sağda birleşebilmek. Devletin malını, yetimin hakkı gören bir siyasi ahlakın öneminin altını çizen Fikret Aslan liyakatsiz şöhretsiz olarak Bursa’da yapıcı muhalefet olacaklarını belirtti.

Fikret Aslan; “Şu an halkımız ahlak ve erdem bekliyor, güven bekliyor. Bunu yapabilmek için eğitimde, sağlıkta, güvenlikte, gelir bölüşümünde fırsat eşitliği yaratabilmek için gayret ediyor olacağız. Öncelikli olarak devletin iş kapısı olmadığını anlamamız lazım. Uzun süredir içinde bulunduğumuz durum bize devleti iş kapısı olarak dayatmış, dolayısıyla devlet kurumları şişkin kadroları ile hareket kabiliyetlerini kaybetmiş yerler halini almıştır. Kalbiyle dili arasındaki mesafesi kısa olan, söylediği söz ile bağlanan kadrolarla yola çıkıp bu ülkeyi tüm halkımız için refah düzeyine ulaştırmak istiyoruz. Siyasi dilimizi olaylar ve şahıslar üzerinden şekillendirmeyeceğiz. Türk milletine Türk tarihine kadrosunu kitleselleştirebilecek, Türk milletini kendi kodlama alanına çekebilecek bir yapıdan bahsediyoruz. Bursa 5 milyona dayanmış büyük bir metropol olduğundan partinin yönetici kadrolarını oluşturma görevini yürütmek adına bir il koordinatörlüğü ekibi kurduk. Ekip olarak görevimiz, il başkanlığı yapabilecek, yönetim kademelerinde bulunabilecek en iyi, en liyakatli isimleri ortaya koyup yaptığımız çalışmayı genel merkezimize sunmak olacaktır.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP